Sandra Wiborg | Hvor enkelt er det å søke jobb hos deg?
15562
post-template-default,single,single-post,postid-15562,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Hvor enkelt er det å søke jobb hos deg?

Markedets søknadsverktøy (ATS’er) kan være den store skrekken for mange jobbsøkere. En god del jobbsøkere har avsluttet prosessen underveis, rett og slett fordi søkeprosessen ble for komplisert eller omfattende.

Utfordringen har i mange år vært at løsningene har vært mer tilrettelagt for rekrutterere enn for jobbsøkere. Mange har argumentert for at om man virkelig vil ha jobben, så må man tåle å gå via et tidkrevende system for å få søkt. Heldigvis begynner det å gå opp for de fleste at dette ikke er realiteten.

Faren ved å benytte en løsning som ikke er tilpasset jobbsøker, er at du vil miste kvalifiserte kandidater underveis. Hva om de beste kandidatene dropper ut? De har det fint der de er nå og ønsker ikke bruke flere timer av kvelden på å sende inn en søknad, viktig er det ikke for dem.

Jobber du med rekruttering er det en viktig hjemmelekse du bør gjøre:

  • Test din egen søkeprosess, ved å fullføre en jobbsøknad i ditt søkeverktøy (ATS). Eller enda bedre, la en av dine kollegaer som ikke er kjent med løsningen teste det ut.
  • Test ut dine konkurrenters løsninger i  tillegg.

Jeg er sikker på at mange ville fått noen aha-opplevelser ved å gjøre denne leksen. Noen systemer vil man kunne forenkle ved å endre innstillinger som er satt opp, samt hvilken informasjon du etterspør. Andre løsninger bør man kanskje vurdere å bytte ut?

Tags:
Sandra Wiborg
sandrawiborg@gmail.com

Jeg har et bredt interessefelt innen markedsføring i egne, kjøpte og fortjente kanaler. Best effekt oppnås ved hjelp av godt budskap (innhold), brukervennlighet (design) og riktig markedsføring (spredning) – alt tilpasset målgruppen.

Ingen kommentar

Legg inn en kommentar