Sandra Wiborg | Er dine nettsider tilpasset mobil?
1255
post-template-default,single,single-post,postid-1255,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Er dine nettsider tilpasset mobil?

Mobilsurfing har vært i vinden en god stund og nettbruken bare øker og øker. Selv om mange har spådd at trenden vil vokse dramatisk, er dessverre mange nettsider fortsatt ikke tilpasset mobil.

De fleste av oss surfer på nettet med mobilen når vi pendler til og fra jobb, står i kø i butikken, før vi legger oss om kvelden etc… Det er enkelt å få med seg siste nytt i en stresset hverdag, men hva skjer når vi får opp en nettside som er tilpasset en PC-skjerm, når mobilskjermen er relativt mye mindre?

Selv kan jeg bli irritert når jeg prøver å finne informasjon, og siden kommer opp i minimal skrift, med menyer som ikke fungerer. Enda verre er det når jeg får opp en mobilside som ikke inneholder den informasjonen jeg forventer å finne der.

Hvorfor mobile nettsider? 
Som nevnt vil mobilsurfingen blant oss nordmenn bare øke. Stadig flere skaffer seg smart-telefon og det er ikke lenger telefonsamtalene som vi vil bruke disse mobilene til. Vi leter etter informasjon, leser nyheter og mail, bestiller ferieturer osv. Da er det viktig å ha sider som er tilpasset smarttelefonene med tanke på innhold, skriftstørrelse, menyfunksjoner og annet man har på sidene.

Qr-koder, hvor fører de hen?
Mange har også begynt å ta i bruk qr-koder på sine annonser. Det er vel og bra, men hva leder qr-koden til? De fleste skanner koden med sin smartmobil, men havner på en side som slett ikke er tilpasset denne flaten.

Så hva er løsningen?
De fleste bør vurdere å utarbeide en mobilvennlig nettside. Dette kan være i form av en helt egen mobilside, eventuelt en nettside som tilpasser seg mobilskjermen og andre små skjermflater (kalt responsiv design).

Man kan også vurdere å lage egne kampanjesider som er tilpasset mobil og som blir mindre i omfang. En qr-kode kan henvise til den mobile kampanjesiden uten at nettstedet generelt er mobilvennlig.

Har dere en mobil strategi eller eksempler på nettsteder som ikke fungerer på mobil? Kom gjerne med innspill! 🙂

Dette innlegget ble første gang publisert på bloggen til MediaPlus.

Sandra Wiborg
sandrawiborg@gmail.com

Jeg har et bredt interessefelt innen markedsføring i egne, kjøpte og fortjente kanaler. Best effekt oppnås ved hjelp av godt budskap (innhold), brukervennlighet (design) og riktig markedsføring (spredning) – alt tilpasset målgruppen.

Ingen kommentar

Legg inn en kommentar